img.jpg

The Oasis by OBBA

OBBA shows a fluid architecture that crosses the boundary of space, explores an area of a blurred line between the ordinary life and art, by experimenting with simple exhibitions in the everyday workplaces.

The Oasis floats on the green garden of AmorePacific R&D Center, offering a shelter whose shade draws a blurred border between inside and outside. The interior of the pavilion is expanded towards the sky by opening up is a ceiling. On the edge of the top structure are white threads–reminiscing willow leaves are hung so that they complete a non-structural circular wall.

The Oasis changes its form and experience, responding to the breeze passing through the pavilion. The curtain of threads creates an illusion that one is in the middle of the rain, but soon the wind effortlessly dishevels it. It repeatedly creates opening and closing off space. The Oasis challenges the normative framework of architecture while seeking to become a platform that experiments with space. It functions as a pavilion that alters the ordinary landscape into a new kind of repose and contemplation.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment